Tânărul care a furat telefonul unui adolescent pe o stradă din Dorohoi scapă de arest preventiv

Tânărul care a furat, marți, telefonul unui adolescent pe o stradă din municipiul Dorohoi a scăpat de arest preventiv, după ce Judecătoria Dorohoi a respins propunerea de arestare a acestuia. Magistrații dorohoieni au decis ca botoșăneanul de 28 de ani să fie plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 28 de zile.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dorohoi au emis, marți, o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr de 28 de ani, din municipiul Dorohoi, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie. În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că la data de 24 mai 2022, acesta, în timp ce se afla pe strada 1 Decembrie, din municipiul Dorohoi, ar fi deposedat, victima, un minor de 16 ani, prin folosirea violenței, de telefonul mobil, pe care aceasta îl avea asupra sa. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost recuperat și restituit victimei.

Solutia pe scurt:

În baza art.227 alin.1 din Codul de procedură penală, respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi în dosarul de urmărire penală nr. 817/P/2022 şi dispune punerea în libertate a inculpatului Iliuţă Dănuţ. În temeiul art.227 alin.2 raportat la art.202 alin.4 lit.b, la art.211 şi la art.202 alin.1 din Codul de procedură penală, instituie faţă de inculpatul Iliuță Dănuț, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, faptă prevăzută și pedepsită de art. 233 din Codul penal, măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 zile, şi anume de la data de 25 mai 2022 până la data de 23 iulie 2022 inclusiv.

În baza art. 215 alin.1 şi 2 din Codul de procedură penală, pe durata controlului judiciar, inculpatul Iliuţă Dănuţ va respecta următoarele obligații: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori va fi chemat; b) să informeze de îndată judecătorul de drepturi şi libertăţi sau organul judiciar în faţa căruia se va afla cauza cu privire la eventuala schimbare a locuinței; c) să se prezinte la Poliţia Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; d) să nu părăsească limitele teritoriale ale judeţului Botoşani, decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar competent; e) să nu se apropie de persoana vătămată Ţipişcă Ciprian Constantin şi să nu comunice cu aceasta direct sau indirect, pe nicio cale; În temeiul dispozi?iilor art.215 alin.4 din Codul de procedură penală, desemnează Poliţia Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare ca organ de supraveghere a respectării de către inculpatul Iliuţă Dănuţ a obligațiilor care îi revin pe durata controlului judiciar.

În baza art. 215 alin.3 din Codul de procedură penală, se atrage atenția inculpatului Iliuţă Dănuţ că, în caz de încălcare cu rea- credință a obligațiilor ce îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. Onorariul apărătorului din oficiu av. Păun Lucian în sumă de 313 lei, pentru inculpatul Iliuţă Dănuţ, conform delegaţiei pentru asistenţă judiciară obligatorie nr. 236/25.05.2022, va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Boto?ani. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 25 mai 2022, ora 15,00.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  18/2022  25.05.2022

Şi-a ucis soacra și va sta ani grei la închisoare. O femeie din Botoşani, condamnată definitiv pentru uciderea mamei soţului ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *