FOTO Polițiștii botoșăneni, alături de tinerii instituționalizați. Mesajul transmis!

Ziua de 25 mai – Ziua Internațională a Prevenirii Disparițiilor de Copii a fost marcată de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoşani, alături de tinerii instituționalizați la Complexul de Apartamente Floare de Colț Dorohoi .

Potrivit unui comunicat al IPJ Botoșani, tematica prezentată a fost axată pe identificarea situațiilor de risc asociate plecărilor din unitatea de protecție, pe luarea măsurilor de prevenire adecvate pentru a evita unele situații de victimizare, precum și pe importanța conduitei preventive. Un comportament teribilist la vârsta adolescenței se poate transforma într-o tragedie, iar dispariția poate reprezenta o perioadă plină de riscuri de victimizare, cum ar fi riscul de a deveni consumator de droguri, riscul de a fi traficat sau de a deveni victimă a unor agresiuni sexuale.

Alături de polițiști s-au aflat și reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani, tinerii primind recomandări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte în diferite situaţii de risc, implicaţiile consumului de droguri la vârsta adolescenţei, precum şi recomandări de a sta departe de tentaţia etnobotanicelor. În cadrul activităților au fost distribuite materiale realizate în cadrul parteneriatului derulat IPJ Botoșani cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică – Consiliul Judeţean Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *