Doi botoșăneni, apariție spectaculoasă la Festivalul de la Cannes

Ivanov (stanga) și Lazarovici (dreapta)

Doi botoșăneni s-au prezentat spectaculos la Festivalul de la Cannes. Actorii Vlad Ivanov și Șerban Lazarovici, ambii originari din Botoșani, sunt actori în „Metronom”. „Metronom”, reușitul debut în lungmetrajul de ficțiune al lui Alexandru Belc, a fost foarte bine primit în 24 mai 2022 la premiera mondială din cadrul Festivalului de la Cannes, în secțiunea Un Certain Regard. Plasat în anul 1972, filmul vorbește despre o societate mai puțin frecventată de cineaștii români după 1990 și reînvie atmosfera de inconștientă libertate dată de muzica pe care tinerii o ascultau la Radio Europa Liberă.

„Metronom” e o coproducție româno-franceză între Strada Film Internațional, Midralgar și Chainsaw Europe, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și La Region Nouvelle-Aquitaine, cu sprijinul Catena, OMD România și Friesland Câmpina.

Vlad Ivanov este cetățean de onoare al municipiului Botoșani. S-a născut în anul 1969, la Botoșani, într-o familie de lipoveni. A absolvit Academia de Teatru şi Film din Bucureşti. A jucat roluri principale în producţii premiate la cele mai mari festivaluri din lume, printre care: „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile“, deţinător al unui Palme d’Or, „Poliţist, adjectiv“, „Concertul“ sau „Principii de viaţă“.

A obţinut Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar acordat de Asociaţia criticilor de film din Los Angeles pentru „4,3,2“, Premiul UNITER pentru Cel mai bun actor în rol secundar, pentru „Un duel“ şi Premiul UNITER pentru Cel mai bun actor în rol principal pentru „Omul cel bun din Seciuan”, Premiul Gopo pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru filmul „Poliţist, adjectiv“.

Serban Lazarovici are doar 22 de ani. Este absolvent al Colegiului Național ”AT Laurian” din Botoșani (2019) și în prezent este student anul II la UNATC. A fost nominalizat cu filmul „Tipografic majuscul” la Festivalul de la Berlin și a fost în distribuția filmului „Babardeala cu bucluc sau….” care a luat Ursul de aur la Berlin, care este și acum nominalizat la Cannes

„ Cum să mă simt? Mă bucur foarte mult că am ajuns, chiar mă bucur foarte mult că au luat decizia de a aduce la Cannes mai mulți oameni din cast…”, a spus, Lazarovici, pentru atelier.liternet.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *