Medic din Botoșani internat la Psihiatrie. A declanșat falsa alertă de variolă a maimuței

Totul s-a întâmplat în dimineaţa zilei de luni, 23 mai, când medicul infecţionist botoșănean Andi Radu Agrosoaie, de la Spitalul Municipal Rădăuţi, care în weekend a declanşat falsa alertă de variolă a maimuţei, a agresat, o pacientă şi colegi din spital şi a fost nevoie să fie internat la Psihiatrie, scrie Adevarul.

„Am chemat poliţia şi paza şi l-am izolat la Psihiatrie, la noi în spital. Urmează să fie transferat cu pază la Spitalul Universitar de Psihiatrie Socola din Iaşi”, a precizat managerul Spitalului Municipial Rădăuţi, Dan Vatră.

Criza medicului infecţionist a avut loc în contextul în care tot luni dimineaţă, 23 mai, ar fi trebuit să se desfăşoare o anchetă internă la unitatea medicală din Rădăuţi – după ce medicul Radu Agrosoaie a alarmat întreaga ţară postând pe pagina sa de Facebook fotografia unei paciente care avea o erupţie pe faţă, cu textul: „Suspiciune de Variolă. Spitalul Rădăuţi secţia boli infecţioase. Primul caz în România. Izolăm, tratăm. Am anunţat Ministrul Sănătăţii”.

Situaţia a fost clarificată de Ministerul Sănătăţii, prin intermediul unui comunicat de presă.

„Cazul de la Rădăuţi este din punct de vedere clinic şi epidemiologic al unei paciente de 43 de ani cu varicelă, infectată după contactul cu copii, membri de familie, care au avut această boală”, se arată într-un comunicat oficial.

Medicul Andi Radu Agrosoaie s-a născut în Botoșani. A absolvit Colegiul Național ”A.T.Laurian”, apoi Universitatea de Medicină și Farmacie ”Gr. T. Popa” Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *