FOTO Controale ale polițiștilor locali în piețele din municipiul Botoșani. Amenzi date comercianților care vindeau produse în parcări sau pe alei

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială au desfășurat, în perioada 10- 20 mai, acțiuni pentru practicarea unui comerț civilizat în piețele agroalimentare din municipiul Botoșani și au verificat totodată deținerea autorizației de către agenții economici care desfășoară activități de alimentație publică.

În acest sens, în piețele agroalimentare polițiștii locali au urmărit respectarea prevederilor Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, ale H.C.L. nr. 138/2020 și H.C.L. nr. 292/2017, acțiunile vizând punctual: deținerea atestatului de producător și a carnetului de comercializare de către producătorii agricoli care comercializează produse, respectarea suprafețelor atribuite de către S.P.A.P.O.C., vânzarea produselor în zonele adiacente piețelor”, informează printr-un comunicat Poliția Locală Botoșani.

Au fost verificați un număr de 21 comercianți, fiind dispusă aplicarea a patru sancțiuni contravenționale în cuantum total de 1000 lei, pentru comercializarea produselor pe suprafețe destinate circulației pietonilor, dar și în parcările cu plată.

De asemenea, au fost verificați 23 de agenți economici care desfășoară activități de alimentație publică, fiind aplicate un număr de 11 sancțiuni contravenționale pentru lipsa vizei pe anul 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *