Guvernul se pregătește de criza alimentară. Stocurile disponibile sunt verificate. Ce alimente și produse sunt vizate

Guvernul se pregătește de criza alimentară. Executivul le va cere producătorilor și comercianților să transmită ce stocuri au disponibile. Printre alimentele vizate se află fructele, legumele și carnea.

Autoritățile se pregătesc de criza alimentară. Vor să afle ce stocuri sunt disponibile, astfel că le cer fermierilor și comercianților să raporteze stocurile de produse agricole, din carne și din lapte, inclusiv a celor procesate,  se arată într-un proiect de Ordonanță de Urgență lansată în dezbatere publică.

Argumentul autorilor proiectului este acela că întreaga Europă așteaptă o penurie alimentară, astfel că trebuie cunoscute stocurile, pentru a putea acționa rapid și a suplimenta numărul produselor, acolo unde este posibil. Principalele categorii de produse unde ar putea lovi o penurie alimentară: legume-fructe, cereale și produse pe bază de cereale, semințe de oleaginoase și produse pe bază de oleaginoase, leguminoase furajere, semințe certificate: cereale, orez, oleaginoase și proteaginoase, carne și produse din carne, cu termen de valabilitate mai mare de 10 zile, inclusiv conserve din carne și mixte, lapte și produse din lapte, produse de morărit și panificație, produse prelucrate, procesate, conservate din fructe-legume, grăsimi și uleiuri, apă, inclusiv apă minerală naturală,apă de izvor și toate celelalte ape îmbuteliate sau ambalate, orez, plante aromatice, sare și condimente, ceaiuri, zahăr, miere, drojdie, potrivit realitatea.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *