Topul orașelor din România pentru vegetarieni și vegani. Botoșaniul, la coada clasamentului

Foto: playtech.ro

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în România, în ultimii ani. Mai mult decât un „regim alimentar”, veganismul și vegetarianismul au devenit stiluri de viață. Acestea presupun excluderea anumitor alimente, dar și susținerea unor valori care țin de etică și luarea unor decizii care influențează mediul înconjurător.

Într-un clasament al orașelor pentru vegetarieni și vegani, Botoșaniul este la coada acestuia, întrucât locuitorii preferă produsele din carne.

În realizarea topului s-a luat în calcul un scor bazat pe: interesul localnicilor pentru veganism și vegetarianism, volumul de căutări, în funcție de populație, și numărul de restaurante cu opțiuni vegane și vegetariene, raportate la populația orașului, potrivit bookingham.ro.

Datele arată că Transilvania e cea mai populară regiune din România pentru vegani și vegetarieni. Cluj-Napoca se situează pe primul loc, cu un scor de 81.86, urmat de Sibiu pe locul doi, cu un scor de 65.90.

Față de acestea, Bucureștiul e mai puțin prietenos cu localnicii vegani și vegetarieni, acumulând un scor de 63.97, poziționându-se astfel pe locul 3. Top 5 e completat de Brașov (61.65) și Timișoara (61.30).

Alte restaurante care oferă diversitate pentru vegani și vegetarieni, se găsesc tot în orașele mari din țară: Iași (57.13), Oradea (55.04) și Constanța (54.60).

La coada clasamentului, se află Brăila (37.25), Focșani (32.52) și Botoșani (32.50). Din top 30, acestea sunt orașele cel mai puțin populare în rândul veganilor și vegetarienilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *