Conturile de instagram ale unor botoșăneni, atacate de hackeri. „I-a cerut 100 de euro să îi dea contul înapoi”

foto pexels

Conturile unor botoșăneni au fost sparte de hackeri. Totul a fost posibil prin aceesarea unor linkuri pe care proprietarii conturilor le primeau prin mesaj, pe rețeaua de socializare, iar după ce le accesau se trezeau că nu mai pot intra pe profilurile lor.

Spre exemplu, o botoșăneancă a primit un link de la o rudă din străinătate pe care l-a accesat. A doua zi nu mai putea intra în contul său. Prin intermediul apropiaților a văzut că pe contul său de instagram au apărut tot felul de postări referitoare la bitcoin, sume de bani câștigate etc. Ba mai mult, persoana care i-a spart contul, i-a schimbat doar cu o literă numele profilului și i-a scris unei rude apropiate că vrea 100 de euro ca să îi redea contul. Botoșăneanca le-a scris celor de la instagram pentru a-și putea recăpăta controlul asupra profilului său.

„Era disperată, nu știa ce să mai facă. Tot încerca să intre și nu reușea, iar apoi o rudă de-a sa a primit mesaj prin care îi cerea 100 de euro ca să îi lase contul femeii în pace”, ne-a mărturisit o botoșăneancă.

Un alt botoșănean a descoperit că de pe profilul său se fac postări cu bitcoin, premii în bani și mașini câștigate etc. în condițiile în care el nu avea nicio legătură cu astfel de postări.

Cert este că pentru ca atacul să aibă rată de succes mai mare, hackerii se folosesc de conturi deja sparte pentru a trimite mesaje prietenilor apropiaţi contului spart sau rudelor acestora. Așadar mare atenție la linkurile pe care le accesați!

”Atenție la mesajele private primite pe Instagram!” Alertă emisă de CERT – RO: ”Evitați accesarea unor astfel de link-uri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *