Piste de biciclete în două comune din județul Botoșani. Ce lungime vor avea!

Două comune din județul Botoșani vor să amenajeze piste pentru biciclete. Este vorba de comuna Sulița și comuna Tudora, care vor depune proiecte, în parteneriat cu Consiliul Județean, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

În comuna Sulița, pista pentru biciclete va fi proiectată pe o lungime totala de 1,7 km . Valoarea totală eligibilă a proiectului este în cuantum de 836.859,00 lei fără TVA, echivalentul a 170.000,00 euro fără TVA.

In prezent, in comuna Sulița nu exista retea de piste pentru biciclete și vehicule electrice ușoare. In contextul infrastructurii existente, mersul pe bicicleta este dificil de utilizat ca mod de deplasare zilnic, fiind perceput doar ca o activitate de agrement. Lipsa unor spații care sa confirme importanța modului de deplasare cu bicicleta, transforma mersul pe bicicleta intr-o modalitate de transport pentru persoanele cu posibilități financiare reduse. Realizarea investiției din cadrul PNRR-Componenta 10 Fondul Local este necesara pentru a dezvolta sistemul de transport cu bicicleta și vehicule ușoare electrice, obiectivele principale fiind demararea acțiunilor pe plan local pentru promovarea unei mobilități urbane prietenoase cu mediul și reducerea emisiilor GES”, se arată în nota de fundamentare a investiției.

Și comuna Tudora va depune un proiect pentru pistă de biciclete în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Proiectul propus se referă la realizarea unor piste pentru biciclete, cu o lungime totală de 3.40 km. Acestea se vor avea 2 metri lățime. Valoarea totală a proiectului este în cuantum de 1.711.146,30 lei fără TVA, echivalentul a 347.603,2056 euro fără TVA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *