TREI aspecte de bază care îți asigură fericirea la job

A fi fericit la locul de muncă depinde de o varietate de lucruri. Poți fi fericit datorită beneficiilor de care dispui, a faptului că ai un program flexibil, că rezonezi cu colectivul sau că pur și simplu îți place ceea ce faci. Însă, poate fi și foarte posibil să nu identific un motiv care să-ți aducă fericirea în cadrul jobului, iar zilnic să te simți constrâns, descurajat și prost dispus. Aceste lucruri n-ar trebui să existe, ci trebuie să începi să te cunoști pentru a-ți da seama care sunt schimbările de care ai nevoie. 

Iată așadar 3 aspecte care îți pot aduce fericirea la job și pe care ar trebui să le pui în aplicare

  • Alege o carieră care te atrage

Având în vedere cât de diferiți suntem, cariera ideala variază de la om la om. Poate îți dorești un loc de muncă în cadrul căruia să-ți pui în valoare abilitățile cognitive, sau pur și simplu îți dorești să practici ceea ce te pasionează, cum ar fi gătitul, muzica sau sportul. Pe de altă parte, poate visezi la o stabilitate financiară, care să-ți asigure un trai de lux. 

Din moment ce acesta este planul tău, trebuie să te îndrepți către un job în care ești plătită corespunzător și poți evolua în mod constant. Poți opta pentru un loc de muncă în domeniul videochatului, având în vedere numeroase beneficii pe care ți le oferă. Cei de la Kendrastudio.ro îți vor pune în valoare calitățile și te vor ajuta să-ți descoperi cea mai bună versiune a ta, tu reușind să câștigi sume semnificative pentru a obține acel trai la care visezi. 

  • Cere feedback în mod constant

Angajații care primesc feedback în cadrul locului de muncă se simt apreciați, sunt motivați să-și facă treaba din ce în ce mai bine, dar și încurajați să-și umple anumite lacune pentru a atinge performanțele dorite. Cei care nu primesc feedback se simt subevaluați, devin treptat incapabili în a-și mai duce sarcinile la bun sfârșit și inevitabil își induc o stare de tristețe. Dacă nu primești diverse păreri, recunoaștere și apreciere la locul de muncă, ar trebui ca tu să soliciți acest lucru persoanei în măsură să ți-l ofere. Astfel vei fi conștient de parcursul tău și vei fi capabilă să devii din ce în ce mai bună.

  • Evită negativitatea

Chiar dacă ești atras de sarcinile pe care le ai de îndeplinit, să știi că un mediu de lucru toxic va atrage de la sine tristețea la locul de muncă. Așa că alege să eviți conversațiile negative sau răutăcioase, plângerile, bârfele și discuțiile care te descurajează. Chiar dacă ești o fire pozitivă, astfel de interacțiuni între colegi nu au cum să nu aibă un anume impact asupra stării tale. Dacă observi, că discuțiile decurg în același ton, încearcă să aduci tu subiecte pozitive în discuțe, astfel vei crește și nivelul de fericire și bună dispoziție.

În concluzie, dacă îți dorești să fii fericit la job, trebuie mai întâi să-l alegi pe cel în cadrul căreia desfășori activități care se potrivesc cu pasiunile tale și nivelul de cunoaștere. Alege ceea ce ți se potrivește, ceea ce te provoacă, ceea ce te face să mergi cu încântare zi de zi la birou. De asemenea intereseaza-te cu privire la evoluția ta în mod constant pentru a ști unde te situezi și a-i conștientiza performanțele. Nu în ultimul rând evita să petreci timpul cu oamenii care îți induc stări negative prin subiectele de discuție inițiate. 

Sursa foto: unsplash.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *