FOTO Refugiații ucraineni din Botoșani vor să muncească! Mai multe persoane au mers să-și caute serviciu la Bursa locurilor de muncă

Refugiații ucraineni surdo-muți, care stau în județul Botoșani, vor să muncească. Mai multe persoane refugiate au mers, vineri, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani pentru a studia oferta de muncă a celor peste 20 de angajatori prezenți la Bursa Locurilor de muncă.

Zeci de refugiați au intrat în țară, prin vămile din Botoșani, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 ore, prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca au intrat în țară 69 persoane și 11 vehicule. La ora 08.00, erau cazați în spatiile de cazare temporară puse la dispoziție de către autoritățile din Botoșani, 25 cetățeni.

La nivelul județului Botoșani există un centru integrat dedicat sprijinirii refugiaților din Ucraina care funcționează 24/7. La Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) pot fi obținute informații legate de cazarea refugiaților, dar și despre modul în care pot fi făcute donații.

Totodată, de la nivelul acestui centru se pot obține și alte informații utile cetățenilor ucraineni care se află pe raza județului Botoșani precum: unde se pot adresa în caz de probleme medicale sau în cazul în care au nevoie de ajutorul unor instituții, ce reguli trebuie respectate la locurile de cazare sau în taberele pentru refugiați. Datele de contact ale CJCCI: 0756.05.55.91; 0756.13.13.98 ; 0756.19.27.37.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com