FOTO Scandal între vecini terminat cu amenzi! Polițiștii locali chemați din cauza mizeriei din canalizare

Un scandal între vecini de la mirosul de canalizare s-a lăsat cu intervenția polițiștilor locali. În perioada 09 – 16 mai 2022, ca urmare a sesizărilor înregistrate, polițiștii locali au desfășurat activități pentru identificarea unor persoane care au deversat ape uzate pe pe domeniul public, dar și pe proprietăți private, creând disconfort cetățenilor și generând riscuri asupra sănătății.

Astfel, s-a intervenit în str. Sitnei și str. Muncel, fiind dispusă aplicarea unui număr de 4 sancțiuni contravenționale cu amendă în cuantum total de 2.400 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 355/2011.

„Potrivit art. 31, alin, 14 din Legea nr. 241/2006 din 22 iunie 2006 – Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, persoanele fizice sau juridice, inclusiv cei care au sisteme proprii de alimentare cu apă, au obligaţia de a se racorda la sistemele publice de canalizare existente sau nou-înfiinţate. De asemenea, persoanele fizice şi juridice au obligaţia utilizării unor sisteme individuale adecvate sau alte sisteme corespunzătoare care pot asigura acelaşi nivel de protecţie a mediului, exclusiv în situaţia în care instalarea unei reţele publice de canalizare nu se justifică din punctul de vedere al impactului asupra mediului sau din motive economice. Acţiunile vor continua în perioada următoare, pe această cale facem un apel către cetăţenii din municipiu să sprijine misiunile organizate de poliţiştii locali, prin simț civic, atitudine şi respectarea legilor în vigoare, pentru un oraş curat, civilizat şi european”, potrivit Poliției Locale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *