Consiliul Județean a depus un proiect pentru reabilitarea energetică a clădirii Maternității Botoșani. În cadrul proiectului vor fi realizate și patru stații de încărcare a mașinilor electrice

Clădirea Secției de Obstetrică și Ginecologie Botoșani va fi reabilitată energetic. Anunțul a fost făcut joi, într-o conferință de presă, de președintele Consiliului Județean, Doina Federovici.

Ea spune că proiectul a fost depus pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență și are o valoarea de aproximativ 4 milioane de euro, la care se adaugă TVA-ul și cheltuielile neeligibile care vor reieși din documentațiile tehnico-economice.

Trebuie să subliniem că în cadrul acestui proiect se va reabilita întreaga clădire a Maternității, mai puțin unele sectoare în care s-a intervenit cu lucrări de eficientizare energetică în cadrul programului derulat cu Banca Mondială. Prin proiectul pe care l-am depus, se vor eficientiza și moderniza sistemele de iluminat și încălzire. În plus se vor realiza circuitele sanitare conform noilor reglementări în vigoare”, a precizat Doina Federovici.

De asemenea, în cadrul acestui proiect vor fi realizate și patru stații de încărcare a mașinilor electrice, în valoare de 100.000 de euro, toate amplasate în curtea Maternității Botoșani.

Tot pentru depunerea unor proiecte cu finanțare europeană, echipele reunite de la Spitalul Județean și Consiliul Județean au pregătit documentațiile tehnice inițiale (expertize tehnice și audit energetic) pentru modernizarea a altor două corpuri de clădire, precum Secție de Psihiatrie cronici din Parcul Tineretului sau corpul de clădire în care funcționează acum Blocul alimentar, bucătăria și Spălătoria Spitalului. Sunt proiecte care, împreună, totalizează un milion de euro. În funcție de axele de finanțare disponibile vom lua cele mai bune decizii, astfel încât și aceste clădiri să fie aduse la standarde moderne cât mai repede. Sunt lucruri care nu se fac peste noapte, care necesită multă muncă, multă aplecare asupra proiectelor și multă determinare din partea noastră”, a adăugat președintele Consiliului Județean Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com