Măsurile de sprijin adoptate de Guvern. Salariul minim majorat doar dacă vrea patronul și subvenții la carburant

Românii plătiţi cu salariul minim pe economie ar putea primi lefuri cu 200 de lei mai mari, de luna viitoare, dacă angajatorii lor decid să le acorde această majorare. În plus, câteva mii de firme vor primi o reducere de 50 de bani pe litrul de carburant, potrivit unei ordonanţe de guvern, aprobată miercuri

Peste un milion de români sunt plătiţi acum cu salariul minim pe economie. Asta înseamnă că pleacă acasă cu 1.524 de lei.

Pentru ei a fost gândită această măsură care le-ar suplimenta veniturile cu 200 de lei, bani care s-ar transfera direct în buzunarele angajaţilor. Asta numai dacă şi angajatorul vrea să acorde această majorare.

Măsura îi vizează doar pe angajaţii de la privat, care au încheiate contracte individuale de muncă, şi se aplică şi în cazul celor angajaţi după data de 1 iunie.

Pe de altă parte, 3.000 de firme care transportă mărfuri şi persoane vor primi o subvenţie, un ajutor de 50 de bani pe litrul de carburant. Aşadar, un ajutor de circa 6%. Asta după ce unii au mers în alte ţări ca să alimenteze și după ce a început să se vorbească chiar de falimente în acest sector din cauza scumpirilor de la pompă.

Vorbim despre un ajutor acordat sub formă de grant, suma totală a ajutoarelor fiind de 300 de milioane de lei. Măsura este preluată de alte ţări, precum Franţa, care a decis să dea un ajutor de circa 80 de bani pe litrul de carburant, adică undeva la sub 10% din preţul de acolo, informează Stirile ProTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *