FOTO & VIDEO! Muniție de război, distrusă în Poligonul de la Copălău

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a desfăşurat astăzi, în poligonul militar Copălău, o şedinţă de distrugere a muniţiilor rămase neexplodate, descoperite pe raza judeţului Botoşani. Operaţiunea a fost executată de echipa de pirotehnicieni a inspectoratului, condusă de locotenent Grădinaru Bogdan. Măsurile de siguranţă au fost asigurate de către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Botoşani, a declarat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani.

Personalul specializat în misiuni de asanare pirotehnică a distrus 461de munții și elemente de muniţie, astfel: 5 proiectile explozive de diferite calibre, 5 proiectile perforante de diferite calibre, 6 bombe de aruncător de diferite calibre, 12 grenade de mână defensive și ofensive, 433 alte elemente de muniție (cartușe de diferite calibre, tuburi cartuș, focoase, carcase de proiectile de diferite feluri și calibre). Pentru distrugere au fost folosite patru kilograme exploziv echivalent.

Muniţia a fost descoperită, în special, pe terenuri proprietate privată din mediul rural, pe timpul executării unor lucrări gospodăreşti, în ultimii doi ani. Pirotehnicienii botoşăneni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi și să anunţe ISU sau Poliţia prin numărul unic de urgență 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente”, a precizat Dorina Lupu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com