Consilier local botoșănean găsit în incompatibilitate de ANI

Un consilier local botoșănean a fost găsit în incompatibilitate de inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI). Este vorba despre Iulian Balașei, consilier local al comunei Frumușica.

Potrivit ANI,  acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de consilier local, întrucât „societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține funcția de administrator și calitatea de asociat unic, a încheiat un contract de prestări servicii la data de 16 octombrie 2019 cu o școală aflată sub autoritatea C.L., în baza căruia a emis o factura în valoare de 8.568,00 Lei”.

Astfel, el a încălcat prevederile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 (dispoziții legale în vigoare pentru perioada supusă evaluării), potrivit căruia „(1) Consilierii locali  […] care au funcția de președinte, vicepreședinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administrație sau cenzor ori alte funcții de conducere, precum și calitatea de acționar sau asociat la societățile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unități administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autoritățile administrației publice locale din care fac parte, cu instituțiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local  […] respectiv ori cu societățile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, înființate de consiliile locale sau consiliile județene respective. (2) Prevederile alin. (1) se aplică și în cazul în care funcțiile sau calitățile respective sunt deținute de soțul sau rudele de gradul I ale alesului local.”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *