Proiecte în valoare de aproape 12,5 milioane de euro, depuse de Primăria Botoșani prin Planul Național de Redresare și Reziliență

Primăria Municipiului Botoșani Proiecte a depus, luni, proiecte în valoare de aproape 12,5 milioane de euro, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Un proiect vizează modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale Municipiului Botoșani prin achiziția de autobuze ecologice, în valoare de 5,3 milioane euro. Acesta prevede achiziția a 11 autobuze electrice, 13 stații de încărcare lentă la autobază și 4 stații de încărcare rapidă pe traseu.

Un alt proiect vizează o rețea de stații inteligente și modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Municipiului Botoșani, în valoare de 1 milion de euro, potrivit unui comunicat transmis de Primăria Botoșani. Acesta prevede stații de autobuz dotate cu totemuri digitale, 10 automate de emitere tichete calatorii/ încărcare carduri, software e-ticketing, software informare călători.

Susținerea transportului alternativ prin realizarea unui circuit de piste de biciclete la nivelul Municipiului Botoșani, în valoare de 2 milioane de euro, prin amenajarea a trei trasee, este un alt proiect depus, iar un altul vizează construcția de locuințe pentru tineri care provin din grupuri / comunități vulnerabile la nivelul municipiului Botoșani, în valoare de 4 milioane de euro. Prevede construcția a 16 garsoniere, 32 de apartamente de 2 camere și 16 apartamente cu 3 camere.

Proiectele au fost depuse în cadrul Componentei 10 – Fondul Local din cadrul PNRR. Primăria Municipiului Botoșani a mai depus în luna martie 2022, prin PNRR, cereri de finanțare pe „Valul Renovării” pentru 9 proiecte de reabilitare energetică a clădirilor publice, în valoare totală de 17,7 milioane de eurom mai transmite sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com