Orașul din România unde se trăiește cel mai mult. De ce aici speranța de viață e mult mai mare față de restul localităților

Speranța de viață a crescut în întreaga lume în ultimele decenii, dar există locuri unde acest aspect este mult mai favorizat. Potrivit Institutului Național de Statistică, un oraș din România se bucură de o speranță de viață mult mai mare decât celelalte.

Se pare că speranța de viață cea mai mare din România se regăsește în București. Datele arată că un bucureștean trăiește cu 2,4 ani mai mult decât restul românilor, respectiv 77,8 ani.

Raportul Institutului Național de Statistică pentru anul 2015 arată că bucureștenii trăiesc cel mai mult, în timp ce locuitorii din Satu Mare au cea mai scăzută speranță de viață, respectiv 73,2 ani, cu 2,2 ani mai puțin decât media națională. Călărași, Giurgiu, Tulcea și Olt sunt de asemenea la coada clasamentului.

În topul județelor cu cea mai mare speranță de viață se află și Vâlcea (77,5 ani), Cluj (76,7 ani), Brașov (76,6 ani) și Sibiu (76,2 ani).

La nivel național, durata medie de viață pe sexe este de 79 de ani la femei, iar la bărbați este de 72 de ani. În general, speranța de viață pe țară era de 75,4 ani. Față de țările dezvoltate din Europa de Vest, România are o speranță de viață mai scăzută cu 7-8 ani.

Specialiștii în demografie spun că guvernele trebuie să facă eforturi pentru creștertea duratei medii a vieții și recuperarea decalajului pe care îl are țara noastră față de statele dezvoltate.

Sursa: spynews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *