Undă verde pentru acordarea ajutoarelor sociale pentru români

Comisia Europeană a dat undă verde: Guvernul poate folosi bani europeni pentru voucherele de 250 de lei promise pensionarilor şi familiilor nevoiaşe, a anunțat premierul Nicolae Ciucă. Voucherele vor fi decontate jumătate din fonduri europene, jumătate din bugetul de stat.

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că majoritatea măsurilor din programul „Sprijin pentru România” au fost aprobate deja, la o lună, după ce coaliţia a lansat acest program. Astfel, peste două treimi din pachetul de sprijin în valoare totala de 17,3 miliarde de lei sunt active şi produc efecte, arată un comunicat de presă al Executivului.

Implementarea acestor soluţii de protecţie pentru cetăţeni şi economie implică o finanţare din fonduri naţionale şi europene de 11,5 miliarde de lei. „Am reuşit la nivelul Guvernului ca în decurs de o lună să aprobăm cele mai multe din măsurile cuprinse în Programul Sprijin pentru România. Împreună cu Parlamentul şi cu liderii Coaliţiei de Guvernare ne-am asigurat că sunt disponibilizate fonduri de la bugetul de stat şi din resurse europene pentru punerea in aplicare a deciziilor de protejare a cetăţenilor români şi economiei. Vestea primită recent de la Bruxelles privind susţinerea din fonduri europene a măsurilor sociale incluse în „Sprijin pentru România” este urmată de o altă decizie favorabilă economiei noastre. Mulţumită eforturilor ministrului Boloş şi echipei Ministerului Investiţiilor şi Fondurilor Europene, investitorii români vor beneficia de încă 412 milioane euro sub formă de granturi pentru activităţi productive. Este o măsură nouă, necesară, despre care am discutat cu antreprenorii. Deplasările în teritoriu şi consultările permanente cu mediul de afaceri confirmă justeţea măsurilor luate, dar şi faptul ca este nevoie să continuăm în acelaşi ritm şi pe aceeaşi linie de echilibru, care să asigure susţinerea economiei româneşti şi protejării populaţiei”, a declarat şeful Guvernului, Nicolae Ciucă, potrivit sursei citate.

Prin măsurile cuprinse in Programul „Sprijin pentru România”, adoptate de Guvern şi Parlament, în economie intră finanţări de opt miliarde de lei.

Beneficiază de sprijin:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *