FOTO Un tânăr din Botoșani va reprezenta România la „Special Olympics Invitațional Games”

Un tânăr din Botoșani va reprezenta România la „Special Olympics Invitațional Games”. Andrei Palimariu, în vârstă de 20 de ani, este unul din cei patru sportivi care reprezentă Special Olympics_România la jocurile ”Special Olympics Invitational Games” din Malta – disciplina sportivă.

Special Olympics România participă cu 12 sportivi la competițiile de bocce, atletism și înot la primul eveniment internațional din Europa de la începutul pandemiei până acum – Special Olympics Invitational Games Malta! Competiția internațională are loc între 13 și 18 mai 2022, iar sportivii români care reprezintă România provin din orașele Botoșani, Cluj Napoca, Iași, Timișoara, Baia Mare și Arad.

La Special Olympics Invitational Games Malta participă 23 de țări printre care și România, iar cei 550 de sportivi vor concura la șase discipline sportive (atletism, bocce, înot, bowling, fotbal și tenis de masă). Aceste Jocuri Internaționale sunt o pregătire pentru Jocurile Mondiale Special Olympics de anul viitor care vor avea loc la Berlin.

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, a nedreptății și a intoleranței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *