Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, vestea zilei privind un nou val de COVID în România: Virusul se transformă

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a venit recent cu o serie de informații privind un nou val de COVID în România. Acesta a explicat că virusul se transformă într-o viroză sezonieră. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a explicat recent că un nou val de COVID-19 în România este posibil. Totuși, acesta nu ar trebui să ne îngrijoreze, deoarece infecţia cu noul coronavirus se transformă încet într-o viroză sezonieră și nu mai este atât de periculoasă, scrie Capital.ro.

Alexandru Rafila a transmis, sâmbătă, la Oradea, că un nou val de COVID-19 este posibil în România, însă în cazul se va întâmpla asta, virusul “nu va pune probleme mai ales că acum avem experienţă”, iar infecţia cu noul coronavirul se transformă încet într-o viroză sezonieră.

“Eu am evitat să fiu tranşant, nu pentru că nu-mi place să fie tranşant, ci pentru că biologia este o ştiinţă şi o chestiune care este în continuă evoluţie. Opinia mea în momentul de faţă este că vor mai apărea îmbolnăviri, poate chiar un mic val, cum spuneţi dumneavoastră, dar care nu va avea impact asupra sănătăţii publice şi asupra capacităţii de apărare a asistenţei medicale.

Dar asta nu înseamnă că în anumite zone sau în anumite populaţii vulnerabile care nu au fost protejate prin vaccinare nu vor fi la risc. Deci încet, încet această infecţie se transformă într-o viroză sezonieră şi dacă va exista un nou val, el nu va pune probleme mai ales că acum avem experienţă, suntem organizaţi şi am dezvoltat serviciile ambulatorii care previn supraîncărcarea spitalelor, a unităţilor de primiri urgenţe”, a explicat Alexandru Rafila.

Pacienții n-ar mai trebui să fie transportați la UPU

De asemenea, ministrul Sănătății mai spune că ideal ar fi ca pacienții să nu mai fie transportați la UPU şi să fie investigați și tratați în ambulatoriu. Astfel, alte categorii de oameni care au nevoie de îngrijri, să poată beneficia de asistență medicală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *