Expoziție inedită a elevilor de la Liceul de Artă Botoșani, despre arhitectura locală. Președintele CJ: Facem demersuri pentru reabilitarea clădirilor de patrimoniu

Elevii Liceului de Artă ”Ștefan Luchian” de la Catedra de Arte Plastice au expus lucrări despre „Arhitectura Locală” la Primăria Botoșani și Casa Văsescu, sediul Direcției Județene de Cultură.

Prezent la vernisajul expoziției, președintele Consiliului Județean spune că se dorește accesarea de fonduri europene pentru reabilitarea clădirilor patrimoniu din județ.

Botoșaniul are un patrimoniu arhitectural valoros, de care trebuie să avem mare grijă. La Consiliul Județean facem demersuri pentru reabilitarea clădirilor de patrimoniu pe care le avem în administrare, astfel încât să se poată bucura de ele și generațiile viitoare. Avem proiecte în acest sens, iar unele dintre ele se vor materializa în viitorul apropiat. Ne dorim un Botoșani autentic cu o amprentă locală puternică asupra arhitecturii, iar decizia conducerii Liceului de Artă „Ștefan Luchian” de a dezvolta Secția de Arhitectură este una binevenită. Elevii de astăzi sunt arhitecții de mâine, cei care vor construi patrimoniul viitor al județului”, a declarat Doina Federovici.

Patrimoniul local, transpus de elevii botoșăneni în lucrările care au constituit expoziția vernisată pe Pietonalul Unirii, va putea fi admirat în Casa Văsescu, una dintre clădirile monument din Botoșani, iar de marți în Galeriile de Artă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *