FOTO Doi renumiți matematicieni au primit plachete din partea primarului Cosmin Andrei. Unul dintre ei este Cetățean de Onoare al municipiului Botoșani

Doi renumiți matematicieni au primit, sâmbătă, plachete din partea primarului municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, la „Conferința Națională de Matematică Acad. Octav Onicescu -130 de la naștere”.. Este vorba de profesor univ. dr. Radu Gologan de la Universitatea Politehnica București și professorul Artur Bălăucă – președintele de onoare al Societății de Științe matematice – Filiala Botoșani.

Am apreciat și am susținut mereu perseverența și performanța prin urmare, astăzi am participat cu mult interes la „Conferința Națională de Matematică Acad. Octav Onicescu -130 de la naștere”. Botoșaniul a dăruit de nenumărate ori personalități de seamă României cu care astăzi ne mândrim și pe care le cinstim. Pe această cale felicit toți matematicienii care au ales să se dedice științei și să ajute la construirea tinerelor generații!”, a declarat primarul Cosmin Andrei, care a oferit cele două plachete în semn de recunoștință pentru dedicarea, perseverența, munca și ambiția de care au dat dovadă pe parcursul carierei, cei doi profesori.

Profesor Univ. dr. Radu Gologan de la Universitatea Politehnica București unde predă cursul de analiză matematică. Din anul 2007 este Președintele Societății de Științe Matematice din România. A contribuit la revigorarea publicație Gazeta Matematică.
A fost el însuși olimpic internațional la matematică in 1970 și 1972. De asemeni câștigător al Concursului Gazetei matematice !

Profesor Artur Bălăucă – președintele de onoare al Societății de Științe matematice – Filiala Botoșani
A fost profesorul a nenumărate generații de elevi și autor a numeroase culegeri de matematică. Este inițiatorul Concursului de matematică de la Botoșani, concurs care poartă numele marelui matematician Dimitrie Pompeiu. Din anul 2013 este Cetățean de Onoare al municipiului Botoșani !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *