Un copil de opt ani a provocat un incendiu din joaca cu chibriturile. 29 intervenții ale pompierilor botoșăneni, în ultimele 24 de ore

Pompierii și salvatorii SMURD din județul Botoșani au avut 29 de misiuni de protejare a vieţii, mediului şi valorilor materiale, în ultimele 24 de ore, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani. S-a acționat pentru stingerea a patru incendii, acordarea primului ajutor și transportul la spital a unui număr de 18 de persoane care aveau probleme medicale, dar și pentru transportul unor persoane bolnave din apartamentele proprietate, la ambulanță.

Potrivit sursei citate, la aceste evenimente se adaugă două activități de verificare a secției ATI de la Spitalul de Urgență Județean „Mavromati” Botoșani, două misiuni în sprijinul refugiaților și trei acțiuni de recunoaștere în teren, de informare și educare preventivă.

Patru incendii în mai puțin de șapte ore

Trei anexe au fost distruse în totalitate, iar două partial, în urma unor incendii produse în cursul după-amiezii de ieri.
Stâncești (comuna Mihai Eminescu), Pădureni (comuna Șendriceni), Roma și municipiul Botoșani sunt localitățile unde s-au produs aceste evenimente.

La Stâncești, două anexe au fost cuprinse de flăcări din cauza unei improvizații la instalația electrică. Afectată de flăcări a fost și o anexă din gospodăria vecină. 11 pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani au intervenit, aproape două ore, pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor.

La Roma, o parte din acoperișul unei anexe a luat foc după ce un baiat de 8 ani s-a jucat cu chibriturile și a aprins câteva resturi bucăți de carton, iar focul a scăpat de sub control.

Și la Pădureni, o anexă a fost transformată în scrum, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din sobă pe materiale combustibile. În interiorul clădirii se aflau lemne de foc, aparatură electrocasnică, unelte, porumb, grâu și mobilier, bunuri care au fost mistuite de flăcări. De asemenea, în incendiu au pierit 100 păsări. Proprietarii au încercat să stingă incendiul, dar nu au reușit și au cerut ajutorul pompierilor. Două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi au ajuns imediat la fața locului, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Nouă pompieri militari au intervenit, aproape două ore, pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor. Au fost protejate de foc casa și alte anexe din gospodărie, dar și locuința vecinilor.

Incendiul produs în municipiul Botoșani nu s-a soldat cu pagube materiale. A ars doar vegetație uscată. Pentru stingerea celor patru incendii și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 34 de pompieri militari și voluntari.
Pe timpul intervențiilor au fost protejate bunuri materiale în valoare de aproximativ 600.000 lei. Ca urmare a producerii situațiilor de urgență s-au înregistrat pagube materiale de cca. 40.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *