Sute de școli au încă toalete în curte. Ministrul Educaţiei: „Vom elimina problema grupurilor sanitare neconforme din școli”

„În scurt timp vom elimina problema grupurilor sanitare neconforme din școli, dacă autoritățile locale vor utiliza banii alocați de Guvern”, a anunțat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu, Guvernul a adoptat miercuri o hotărâre care privește “o problemă aflată de multă vreme în atenția publică, este vorba de școlile care au grupuri sanitare neconforme“. 126 de școli vor primi finanțare pentru a elimina această problemă a grupurilor sanitare neconforme, măsură de care vor beneficia 18.340 de elevi, scrie antena3.ro.

Suma medie alocată unei școli este de 85.000 de lei și ea nu acoperă cheltuielile legate de branșamentele la apă și canalizare, care trebuie finanțate din bugetele autorităților locale.

“Dacă această sumă va fi folosită, la finalul acestui an vom mai avea în România doar 199 de școli, nicio școală cu personalitate juridică, toate 199 sunt structuri, pentru o bună parte din ele, având viabilitate redusă, s-a decis deja comasarea cu alte structuri. În acest fel, dacă autoritățile locale vor utiliza sumele puse la dispoziție de Guvern vom elimina în scurt timp această problemă care trenează de mult timp“, a mai spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *