VIDEO Bebeluș ținut pe volan de către un șofer, pe unul din cele mai periculoase drumuri din România

Un bărbat a fost filmat în timp conducea pe Valea Oltului ținând pe volanul mașinii un bebeluș de câteva luni, în timp ce asculta manele. Poliția Vâlcea a anunțat miercuri că s-a autosesizat şi a deschis dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului, scrie Hotnews.ro.

În imaginile postate pe rețele sociale se poate vedea cum șoferul ține în brațe pe bebeluș, care are mâinile pe volan, în timp ce pe fundal se aude o manea. Potrivit Poliției Județene Vâlcea, imaginile ar fi fost filmate pe DN 7 – Valea Oltului, în localitatea Brezoi din judeţul Vâlcea.

Poliția Vâlcea a precizat că, în primă fază, poliţiştii au făcut demersuri pentru identificarea bărbatului, care a fost amendat cu 580 de lei şi a primit 3 puncte penalizare, pentru “transportul copiilor fără a fi fixaţi în dispozitive omologate” şi pentru “alte preocupări în timpul mersului, de natură a distrage atenţia”.

Ulterior, Poliția a anunţat că a fost deschis dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului, sub supravegherea Parchetului Judecătoriei Brezoi, fiind sesizată și Direcţia Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea.

Ce prevede legea în cazul transportului copiilor cu mașina

Potrivit legii, minorii sub trei ani nu pot fi transportaţi în maşină fără dotări de siguranţă, cu excepţia vehiculelor destinate transportului public sau a taxiurilor. Copiii cu vârsta de până în 14 ani nu au voie să stea pe scaunul din faţă, iar cei care au înălţimea sub 1,35 metri trebuie să aibă scaune speciale pentru a fi transportaţi în maşină.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *