O nouă disciplină ar putea fi introdusă în programa școlară

Foto adevarul

Un nou proiect care aparține deputaților PNL a fost depus în Parlament. În programa școlară s-ar putea introduce noţiunile de prim-ajutor, la disciplina Biologie-Anatomia şi Fiziologia Omului. Noţiunile ar urma să fie învățate de elevii din clasa a VII-a şi vor fi completate la nivelul clasei a XI-a, scrie evz.ro.

Deputaţii PNL Luminiţa Barcari şi Cristina Vecerdi au depus în Parlament un proiect de lege care prevede că programa şcolară va cuprinde şi noţiuni de prim-ajutor, la disciplina biologie-anatomia şi fiziologia omului. Luminiţa Barcari a iniţiat o modificare la Legea Educaţiei Naţionale, în sensul în care în cadrul disciplinei biologie – anatomia şi fiziologia omului să fie introduse şi noţiuni de prim-ajutor.

„Aceste noţiuni vor fi realizate practic printr-o colaborare a unităţii de învăţământ, de fapt se încheie un parteneriat între unitatea de învăţământ şi o instituţie de profil, astfel încât aceste ore practice să fie realizate atât cu profesorul de la clasă, dar şi cu specialişti din domeniu”

Barcari a precizat că în prezent cursurile de prim-ajutor sunt opţionale: Şi acum se fac nişte cursuri, dar sunt opţionale. (..) Noi vrem ca toţi elevii să aibă nişte noțiuni de bază în legătură cu acordarea primului ajutor, a mai explicat deputatul PNL.

Cristina Vecerdi a arătat că mii de persoane au nevoie de ajutor, zilnic, în situaţii în care se află pe stradă sau undeva unde nu au acces la un ajutor specializat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *