O educatoare din județul Botoșani, cu peste 25 de ani de carieră, s-a stins din viață. „A ținut de mână generații de copii”

O educatoare din județul Botoșani, cu peste 25 de ani de carieră, s-a stins din viață. Este vorba despre Alexandrina Măciucă, din Darabani, care a îndrumat și educat generații întregi de copii la Grădinița nr. 5 din localitate.

Considerată o figură emblematică a învățământului dărăbănean, Alexandrina Măciucă și-a dedicat întreaga viată profesională pentru a menține la cele mai înalte cote activitatea didactică și administrativă a Grădiniței nr.5.

Cei care au cunoscut-o spun că era un reper în învățământul preșcolar dărăbănean, obținând cele mai înalte distincții oferite cadrelor didactice, fiind apreciată de conducerea Inspectoratului Școlar, de colegi și părinți.

„Sub îndrumarea doamnei Măciucă Alexandrina și-au făcut ucenicia majoritatea educatoarelor din oraș și împrejurimi, a fost și va fi un exemplu pentru noi toți prin entuziasmul, devotamentul și puterea sa de muncă. Probabil că, acolo sus, Dumnezeu avea nevoie de o educatoare așa ca ea, ca să le spună îngerilor, cu glasul ei blând, povești, să-i învețe poezii și jocuri. Conducerea Școlii Leon Dănăilă împreună cu cadrele didactice transmit sincere condoleanțe familiei îndurerate”, spun colegii acesteia.

Doliu în învățământ! A murit un reputat profesor din Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *