S-a decis: vouchere sociale o dată la două luni. Cine sunt beneficiarii

Guvernul a aprobat două măsuri din programul „Sprijin pentru România”. Nicolae Ciucă – premierul României a declarat, luni, în ședința de Guvern, că trei milioane de persoane vor beneficia de  vouchere, o dată la două luni, măsură fiind de aproximativ 3,1 miliarde lei, iar jumătate din această sumă este acoperită prin fonduri europene.

„Astăzi, pe ordinea de zi avem două ordonanţe deosebit de importante pentru programul nostru guvernamental. Ambele fac parte din reglementările pe care şi le-a asumat Guvernul pentru punerea în aplicarea a programului „Sprijin pentru România” şi în felul acesta reuşim să conturăm întreg setul de măsuri pentru ca pachetul să devină funcţional.

Prima ordonanţă de urgenţă pe care o vom adopta astăzi este cea referitoare la voucherele care vor fi acordate cetăţenilor cu nevoi, în sensul în care pot să beneficieze de masă caldă sau să procure alimente. E vorba de 3 milioane de persoane care vor beneficia de aceste vouchere, o dată la două luni. E o măsură a cărei valoare totală e de aproximativ 3,1 miliarde lei, iar 50%, jumătate din aceşti bani vor proveni din fonduri europene”, a afirmat Nicolae Ciucă, în debutul şedinţei de luni a Executivului, potrivit realitatea.net

Voucherele pentru alimente de bază sunt în valoare de 50 de euro și se acordă la fiecare două luni, ”pentru familii cu cel puţin doi copii sau monoparentale, cu venit mai mic de 600 de lei pe lună, pensionarii care au un venit lunar mai mic de 1.500 de lei, persoanele cu venit minim garantat, persoanele cu dizabilităţi”.

Astăzi am aprobat în Guvern Ordonanța de Urgență prin care se stabilește că persoanele cu venituri reduse vor primi ajutor, pentru achiziționarea de alimente. În pofida tuturor comentatorilor și postacilor de pe margine, care, atunci când au guvernat, nu au fost în stare să demonstreze nimic, PSD se ține de cuvânt! Am acordat ajutor pensionarilor și persoanelor cu dizabilități la început de an, extindem acum categoriile de beneficiari care vor primi, în acest an, de patru ori, ajutorul pentru alimente!”, a spus, la rândul său, ministrul Muncii, Marius Budăi.

Doliu! Un fost director dintr-o instituție din Botoșani s-a stins din viață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *