Activitatea examinatorilor de la Botoșani, încărcată din cauza aspiranților la carnetul de conducere din alte județe. Șef la Permise: Suntem ca o insulă. Este activitatea unui examinator pe zi

Activitatea examinatorilor de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule Botoșani este tot mai încărcată de aspiranți la carnetul de conducere din alte județe. Șeful SPCRPCÎV Botoșani, Marian Ciornea, a declarat că zilnic, la proba practică sunt examinați în medie 15 candidați din alte județene, ceea ce înseamnă activitatea unui examinator pe zi. Situația este una mai veche și nu a fost stopată, persoanele din județele învecinate venind să obțină permisul la Botoșani, unde programările nu se întind pe mai multe luni, așa cum se întâmplă în Iași sau Suceava, de exemplu.

Ne confruntăm cu un fenomen vechi, pe care l-am mai stăvilit noi cumva într-o oarecare măsură, dar nu în totalitate, de migrare a candidaților din alte județe. Suntem ca o insulă. Noi am atins luna iunie cu programările. Am reușit cumva să menținem niște termeni acceptabili, numai că efortul se întoarce împotriva noastră. Nu rezolvăm mare lucru. Pe fiecare zi, am cel puțin 15 din alte județe, din 70 candidați pe zi. Ne ducem undeva la 20-30% din volumul pe linia de muncă, pe care îl facem pentru județele din vecinătate. Practic este activitatea unui examinator pe zi. În fiecare zi un examinator lucrează pentru altcineva. Toate resursele le-am luat și le-am mobilizat acolo cu intenția de a aduce niște cote avantajoase”, a declarat Marian Ciornea.

Șeful Serviciului Permise și Înmatriculări Auto Botoșani susține că ar mai fi necesar încă doi examinatori pentru a face față situației. În luna aprilie au fost examinați la traseu 1029 persoane iar la teorie 1218 persoane.

One thought on “Activitatea examinatorilor de la Botoșani, încărcată din cauza aspiranților la carnetul de conducere din alte județe. Șef la Permise: Suntem ca o insulă. Este activitatea unui examinator pe zi

  1. …. se nasc poeti din sfera celor ce muncesc la stat…..pe o insula de aur stai……dar mare grija tu sa ai…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *