Deficit de personal la Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani. Conducerea unității a solicitat suplimentarea posturilor

Deficit de personal la Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani. Unitatea sanitară lucrează în prezent cu 214 cadre medicale, cu tot cu asistenții și ambulanțierii angajați temporar pe perioada stării de urgență, însă necesarul ar fi de încă 40 de angajați.

Liderul de sindicat de la Serviciul Județean de Ambulanță, Cristi Calimandriuc, a declarat că schema de personal a unității prevede un total 266 de angajați, personal medical. Urmare a acestei situații, conducerea SJA  Botoșani a solicitat o suplimentare de 16 posturi, opt posturi de ambulanțier și opt de asistent medical, după ce la nivel național au fost alocate de Ministerul Sănătății 1000 de posturi pe acest serviciu.

Dacă ar fi să lucrăm după schema de personal, noi ar trebui să avem 266 de persoane. Avem 214 cu cei temporar. Ar mai fi nevoie de 40 ca să fim la standarde europene. Cele 16 persoane ne-ar ajuta. Dar, deocamdată, putem face față cu mașinile pe care le avem, cu personalul pe care îl avem”, a spus Calimandriuc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *