Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani va avea două noi substații în județ. Unde vor funcționa și ce localități vor deservi!

Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani va avea două noi substații în județ. Acestea vor funcționa în comuna Lunca, respectiv comuna Ripiceni, iar măsura a fost luată pentru a scurta timpii de intervenție în localitățile din cele două zone.

Președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, a declarat că s-au primit toate aprobările necesare de la Departamentul pentru Situații de Urgență și că aceste substații vor deveni funcționale în maxim o lună.

Împreună cu domnul ministru Marius Budăi am avut discuții la București, cu domnul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, care a înțeles oportunitatea și urgența înființării acestor două substații, susținând proiectul la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență, astfel încât să primim cât mai repede avizele necesare. Un sprijin l-am primit și de la domnul Gheorghe Sorescu, subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor de Interne, astfel încât proiectul să aibă finalitatea pe care ne-am dorit-o cu toții. Cele două substații vor deservi 15% din suprafața județului. Este foarte important acest aspect, pentru că, dacă îl corelăm cu infrastructura rutieră la care lucrăm, zona de deservire a celor două noi substații de la Ambulanță se suprapun peste drumul strategic, care este într-un avasat stadiu al procesului de modernizare și vom avea o îmbunătățire substanțială a timpilor de reacție, care în final se traduce prin salvarea mai multor vieți”, a declarat Doina Federovici.

Substația Lunca va deservi șapte comune: Lunca, Blândești, Sulița, Todireni, Hlipiceni , Răuseni și Călărași, care au o populație de 22.000 de locuitori și va deservi 8,5% din suprafața județului.

Substația Ripiceni va deservi locuitorii din comunele Ripiceni, Manoleasa, Mihălășeni și Dângeni, care au o populația de 15.000 locuitori, adică 6% din suprafața județului.

Substația din Lunca va funcționa într-o fostă grădiniță, iar cea de la Ripiceni în dispensarul comunal.

Medicul Eduard Gurău, directorul general al Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, a declarat că pentru început la cele două substații va activa personalul care a lucrat pe perioada stării de urgență.

S-au înființat aceste substații pentru că cel mai îndepărtat punct este comuna Călărași, la 65 de km, iar distanța pe care o parcurgea ambulanța noastră de la Călărași la Botoșani era de o oră și m-am gândit să facem un punct de lucru în comuna Lunca, fiind la mijlocul acestui traseu. Substația Lunca va avea o ambulanță, cu asistent și ambulanțier, care va funcționa 24 de ore din 24. La fel și la Ripiceni”, a precizat Gurău.

La nivelul județului, Serviciul Județean de Ambulanță are în prezent stația de la Botoșani și substații la Dorohoi, Săveni, Darabani, Flămânzi și Trușești.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *