30 de botoșăneni mușcați de căpușe în numai o lună. Aproape jumătate sunt copii

Zeci de copii și adulți au ajuns în ultima lună la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani după ce au fost înțepați sau mucați de căpușe. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean, 30 de persoane, copii și adulți, au avut nevoie de îngrijiri medicale, cel mai mic pacient având doar doi ani.

Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, a declarat că dintre cele  30 de persoane mușcate de căpușe, 14 sunt copii cu vârste între 2 și 17 ani, iar restul adulți cu vârste între 20 și 71 de ani.

”Cel mai important lucru pe care-l avem de facut dupa ce am constatat prezenta capusei este sa mergem la un medic, la o camera de garda a unui spital, fie el de copii sau de adulti. Indepartarea capusei este o interventie nu foarte facila, pentru ca este esential sa fie smuls si capul. In cabinetele medicale exista instrumente speciale pentru aceasta interventie”, a declarat Ioan Asaftei.

Medicii recomandă oamenilor să evite contactul cu aceste inspecte, având în vedere bolile grave pe care le pot transmite. Astfel, se recomandă ca persoanele care ajung în zone cu multă vegetaţie să poarte pantaloni lungi, de culoare deschisă, şi să nu stea direct pe iarbă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *