APIA Botoșani primește cererile unice de plată pentru anul 2022. Până când pot fi depuse

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Botoșani continuă campania de primire a cererilor unice de plată pentru anului 2022 precum și campania de primire a cererilor reglementate de Ordonanţa de urgenţă nr. 51/2022 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectoarele bovine, suine şi avicol în contextul crizei economice generate de pandemia de COVID-19.

Atenționăm fermierii să răspundă apelurilor telefonice / e-mail-urilor transmise de către funcționarii APIA și să respecte programările stabilite în vederea depunerii cererilor unice de plată. În situația în care nu au fost contactați până în prezent, fermierii trebuie să ia legătura cu reprezentanții centrului județean /centrului local APIA unde sunt arondați,în vederea obținerii informațiilor referitoare la depunerea cererii unice de plată, cu încadrare în termenul limită 16 mai 2022”, precizează APIA Botoșani.

 În ceea ce privește schemele de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectoarele bovine, suine şi avicol în contextul crizei economice generate de pandemia de COVID-19, atenționăm fermierii că termenul limită de depunere a cererilor este data de 12 mai 2022.

Cererile de solicitare a ajutorului de stat și documentele justificative aferente, prevăzute de OUG 51/2021 se depun, în funcţie de tipul de ajutor de stat solicitat la: Centrul județean /centrul local unde au depus cererea unică de plată în anul 2021, în cazul ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin; Centrul județean, în cazul ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul suin; Centrul județean, în cazul ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul avicol.

Plata ajutorului de stat prevăzut de OUG 51/2022 se efectuează până la data de 30 iunie 2022, mai arată sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *