Lipsă de medici în școlile din Botoșani. Directorul DSP: De ani de zile nu s-a reuşit atragerea medicilor către medicina şcolară

Judeţul Botoşani înregistrează un deficit de 90 de medici şcolari şi peste 150 de asistenţi medicali, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Monica Adăscăliţei.

Potrivit sursei citate, în Botoşani ar trebui să existe, conform normativelor, 109 medici şcolar şi 228 de asistenţi medicali, însă în cabinele medicale şcolare îşi desfăşoară activitatea doar 11 medici şi 73 de asistenţi medicali.

„De ani de zile nu s-a reuşit atragerea medicilor către medicina şcolară şi în ultimii ani nu s-a pus accent pe această zonă, dar având în vedere că este extrem de important ca în fiecare unitate şcolară, fie liceu, şcoală generală sau grădiniţă, este nevoie de minim un cabinet medical în care să îşi desfăşoare activitatea minim un asistent medical”, a afirmat Adăscăliţei.

Oficialul Direcţiei de Sănătate Publică susţine că a făcut demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru scoaterea la concurs a unor posturi de medici şcolari.

De asemenea, în judeţul Botoşani există un singur medic şcolar stomatolog, în condiţiile în care ar trebui să existe 18 astfel de medici.

Din totalul celor 11 medici şcolari din judeţ, opt îşi desfăşoară activitatea în municipiul Botoşani şi doi în municipiul Dorohoi.

Sursa:AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *