FOTO! Botoșănenii vor avea parte de servicii medicale de înaltă performanță la Spitalul de Pneumoftiziologie, începând cu luna mai. Investigațiile, decontate de CAS

Începând din 2 mai 2022, botoșănenii vor avea parte de servicii medicale de înaltă performanță, după ce Spitalul de Pneumoftiziologie a pus în funcțiune două aparate dobândite prin accesarea unui proiect cu finanțare europeană, a declarat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Potrivit sursei citate, cetățenii vor putea face investigații medicale cu ajutorul unui Computer Tomograf, cu 128 de secțiuni, în valoare de 1,9 milioane de lei sau aparat de radiologie scopie și grafie digital cu sistem PACS, în valoare de 1,2 milioane de lei, fie prin bilete de trimitere în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, fie contracost.

”Prin proiectul „Creșterea capacității de răspuns adecvat în serviciile medicale oferite pacienților, confirmați cu virusul Sars Cov2, în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, prin dotarea cu echipamente și aparatură medicală”, în valoare de aproape 4 milioane de lei, accesat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), unitatea medicală a primit 12 noi aparate”, a precizat Cosmin Andrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *