FOTO! Rezultate deosebite obținute de elevii botoșăneni la olimpiadele naționale de chimie și fizică. Cine sunt aceștia!

Elevii botoșăneni s-au întors cu rezultate deosebite de la olimpiadele naționale de fizică și chimie. Etapa națională a Olimpiadei de Chimie s-a desfășurat în perioada 14-18 aprilie 2022, la Baia Mare, județul Maramureș.

Județul Botoșani a fost reprezentat de un lot de șapte elevi de la trei unități școlare, respectiv Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani, Guceanu Constantin, profesor îndrumător pentru elevii Andrei Cosmin și Andronic Ema Ioana din clasa a VIII-a, Alupoaei Beatrice Georgiana din clasa a IX-a și Malanca Daniel din clasa aXI-a și Hristea Dana Mihaela, profesor îndrumător pentru eleva Carp Florina Elena din clasa aIX-a; Liceul „Regina Maria” Dorohoi, Sandu Mariana, profesor îndrumător pentru eleva Carp Florina Elena din clasa aIX-a; Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi, Nicorici Sonia, profesor îndrumător pentru eleva Buțincu Adelina Maria din clasa a X-a, transmite printr-un comunicat Inspectoratul Școlar.

Rezultatele elevilor noștri nu s-au lăsat așteptate: Andrei Cosmin a obținut locul 4 în clasamentul pentru clasa a VIII-a cu  86,85 puncte și Malanca Daniel, locul 5, clasa.a XI-a cu 84,77 puncte, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani, profesor îndrumător Guceanu Constantin.

Alte rezultate: Buțincu Adelina Maria,  clasa.a X-a, 68,5 puncte, Cojocariu Elisabeta clasa.a X-a- 68,1 puncte și Andronic Ema clasa a VII-a, 59,2 puncte.

Lotul elevilor botoșăneni participanți la Olimpiadei Naționale de Fizică de la Bacău a fost format din opt copii, de la patru unități școlare, Este vorba de Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani, Bălăucă Cristina, Lungu Alin și Pintilei Aurelian, profesori îndrumători pentru elevii: Niculăesa Andrei Casian și Macovei Alexandru Mihai din clasa aVIII-a, David Darius din clasa a IX-a, Ungureanu Maia Alexia din clasa aX-a și Malanca Daniel din clasa aXI-a; Școala „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi, Luca Otilia Stela, profesor îndrumător pentru elevul Adăscăliței Emilian, clasa aVI-a; Școala Gimnazială nr.7 Botoșani, Costîn Mihaela, profesor îndrumător pentru eleva Glasberg Sandra din clasa aVII-a și Școala Gimnazială nr.10 Botoșani, Condurache Sorin, profesor îndrumător al elevului Coroliuc Andrei Sebastian.

Laureații Olimpiadei Naționale de Fizică 2022 ai județului Botoșani sunt:

MALANCA DANIEL Clasa

aXI-a

C.N.”Mihai Eminescu” Botoșani Mențiune (M.E);

Medalie de aur (SRF)

Profesor Pintilei Aurelian
ADĂSCĂLIȚEI EMILIAN Clasa

aVI-a

Șc. Gimn. ”M. Kogălniceanu”Dorohoi Mențiune (M.E);

Medalie de argint (SRF)

Profesor Luca Otilia
NICULĂESA CASIAN Clasa aVIII-a C.N.”Mihai Eminescu” Botoșani Mențiune (M.E);

Medalie de argint (SRF)

Profesor

Bălăucă

Cristina

GLASBERG SANDRA Clasa

aVII-a

Șc. Gimn. Nr. 7 Botoșani Mențiune de onoare (SRF) Profesor Costîn Mihaela

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *