De când se acordă voucherele de 50 de euro şi ajutoarele pentru mediul de afaceri. Ministrul Muncii anunță și tichete pentru mamă-copil

Ministrul Muncii a vorbit, duminică, 1 mai, la România TV, despre măsurile prin care Guvernul vrea să vină în sprijinul românilor cu venituri mici şi al firmelor afectate de numeroasele crize care au loc în România. De asemenea, botoșăneanul Marius Budăi a spus că are în plan acordarea unui tichet social pe suport electronic pentru cele mai vulnerabile cupluri mamă-copil.

Marius Budăi a făcut publice noi detalii despre pachetul „Sprijin pentru România” prin care coaliţia de guvernare va acorda voucherele de 50 de euro şi ajutoarele pentru mediul de afaceri.

„Ne-am dorit un program care să fie împărţit într-un mod echilibrat în nevoia de a sprijini categoriile cele mai vulnerabile de cetăţeni din România în această perioadă grea, dar şi de a sprijini mediul de afaceri în primul rând pentru a-şi apăra locurile de muncă. Am un crez şi dacă tot este 1 mai, spun că cea mai bună protecţie socială este un loc de muncă. Atunci este necesar să sprijinim mediul de afaceri să-şi apere în primă fază locurile de muncă, dar să încurajăm şi crearea altor locuri de muncă. De exemplu, mă gândesc la sprijinul pentru agricultori. Vor primi acea primă de 10% din valoare pentru a-i încuraja să-şi vândă produsele aici în România şi să creem procesare aici în România, să avem produs finit în România, nu să exportăm materie primă”, a declarat Marius Budăi, la România TV.

„Despre vouchere, la sfârşitul lunii aprilie prima categorie de vouchere a fost implementată şi trimisă către inspectoratele şcolare care le vor distribui către copii care încasează bursă de sprijin social.

Vreau să vă spun că avem deja un număr de 245.018 de copii care vor primi aceste carduri pentru sprijinul educaţional. Ne dorim prin această măsură să prevenim abandonul şcolar acolo unde familiile în dificultate se confruntă cu greutăţi şi ar putea apărea acest abandon şcolar”, a afirmat ministrul Muncii.

Peste un million de români vor primi pachete cu alimente

„O altă măsură care este implementată este distribuirea pentru un număr de aproximativ 1,2 milioane de cetăţeni români a acelor pachete de alimente, pachete care conţin făină de grâu, mălai, paste făinoase, zahăr, orez, conservă din carne de vită, conservă din carne de porc, conservă din pate de ficat, compoturi şi gemuri.

Toate aceste sunt în unităţi de ambalaj, ambalate astfel încât să nu fie probleme cu transportul şi cu siguranţa alimentului. 1,2 milioane de persoane cu venituri mici beneficiază semestrial de aceste pachete de alimente”, a explicat Marius Budăi.

Guvernul vrea vouchere pentru cele mai defavorizate cupluri mamă-copil

„O altă măsură pe care ne gândim să o implementăm în colaborare cu Ministerul Fondurilor şi Proiectelor Europene este un proiect de OUG pe un tichet social pe suport electronic pentru cuplul mamă-copil, pentru cele mai defavorizate cupluri mamă-copil. Este o altă măsură din acest program”, a mai spus ministrul Muncii.

Voucherele de 50 de euro ar putea fi acordate electronic. Marius Budăi: „Decizia va fi luată în coaliţie”

„Şi săptămâna acesta am lucrat împreună cu ministrul Marcel Boloş la cealaltă categorie de vouchere care vor fi acordate tot pe suport electronic a căror act normativ suntem şi acum în construcţia acestui proiect de OUG care să prevadă acest lucru şi să intre în vigoare de la 1 iunie, anume acel sprijin pentru alimente în valoare de 50 de euro la două luni.

E ideea noastră principală acum. Decizia va fi luata in coaliţie tot pe suport electronic.

În Parlamentul s-au mai rezolvat alte măsuri din acest pachet, mă refer la posibilitatea mediului de afaceri de a majora netul la salariul minim, acolo unde îşi permit, cu până la 200 de lei care să nu fie taxaţi de stat.

Salariul minim în agricultură, pe modelul salariului minim din construcţii.

Se lucrează la acele măsuri pentru a sprijini mediul de afaceri care va suferi din cauza restricţiilor impuse şi a războiului din Ucraina şi din cauza faptului că lanţul de aprovizionare va fi întrerupt. Suntem în dinamică şi practic lucrăm să implementăm ceea ce am promis”, a concluzionat ministrul Muncii.

Sursa: RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *