Ce se întâmplă cu şoferii care au asigurare la City Insurance

Sute de mii de şoferi care au asigurare RCA la City Insurance vor rămâne fără poliţă valabilă în doar câteva zile. Aceştia trebuie să-şi facă urgent altă asigurare, în caz contrar riscă să fie amendaţi.

City Insurance avea peste 3 milioane de asigurați RCA în septembrie 2021, atunci când și-a pierdut licența și și-a început drumul către faliment. Aşa cum era de aşteptat, mulţi dintre şoferii care mai aveau valabilă poliţa nu s-au grăbit să o înlocuiască, mai ales că preţurile asigurărilor au explodat. Astfel că, potrivit estimărilor, pe 10 mai vor mai fi în vigoare peste 500.000 de de asigurări.

Atenţie, aceste asigurări nu vor mai fi valabile după 11 mai 2022, indiferent de data de expirare înscrisă pe ele.

Conform legii, la 90 de zile după deschiderea procedurii de faliment, lichidatorul trebuie să denunțe automat întregul portofoliu, iar acest termen se împlinește pe 11 mai.

Important de reţinut este că şoferii care au asigurare la City Insurence pot cere returnarea părții din prima de asigurare proporțională cu perioada de valabilitate rămasă în vigoare. De exemplu, dacă polița a fost încheiată pe o perioadă de un an și expiră pe 11 septembrie 2022, clientul are dreptul de a solicita returnarea unei treimi din valoare primei plătite (proporțional cu cele 4 luni din 12 rămase în vigoare).

Clienții City Insurance pot solicita returnarea părții din primă și înainte de termenul de 11 mai, dacă decid denunțarea poliței. Vezi ce trebuie să faci dacă eşti lovit de un şofer cu RCA la City Insurence după data de 11 mai pe ECONOMICA.NET. 

Sursa: RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *