Preot mort la 60 de ani, chiar în Săptămâna Luminată. „Azi parcă și cerul plânge. Drum lin spre o lume fără durere!”

Este doliu în Biserica Ortodoxă română. Preotul Ioan Papuc, de la Parohia „Sf. Gheorghe” din a Piatra-Neamț, a murit la doar 60 ani. Vestea morţii a căzut ca un trăsnet printre credincioşi şi cei care l-au cunoscut.

Mesajele de condoleanţe au curs pe reţelele de socializare. „O veste trista pentru toti hanganii si nu numai. Părintele Ioan Papuc, parohul Parohiei Hangu timp de 11 ani, între anii 1989 – februarie 2000 a trecut in randul dreptilor. Parintele nu a fost doar un preot pentru mine ci si un prieten, un calauzitor, un om deosebit de o inalta prestanta morala si umana. Pe noi, copiii din perioada in care a slujit la Hangu, ne-a invatat sa fim buni si drepti, atat in biserica cat si pe bancile scolii ca profesor de religie. Odihneste-te in pace parinte Papuc. Nu te vom uita si te vom pomeni in rugaciunile noastre. Dumnezeu sa-l ierte si sa il primeasca in Imparatia Sa!”.

„Azi parcă și cerul plânge. După o grea și mare suferință, dragul și ne egalabilul nostru Părinte PAPUC IOAN a părăsit acestă lume. Biserica Sf. Gheorghe din Piatra-Neamț împreună cu Parintele Alioaiei Gh. cu obștea sa . Corul Biserici Consilieri și toți ce l-au îndrăgit pe parintele IOAN de azi am rămas săraci orfani și ne putincioși îndurerați. Drum lin în ceruri Părinte ne veți lipsi enorm de mult. Bunul Dumnezeu să vă primească în împărăția sa, și să ne Cântați de sus în ficare Duminică alături de noi coriștii,, Iubite voi Doamne.” și Tatăl nostru. “ Vă rog din suflet pe noi să ne iertați dacă v-am greșit, sau v-am supărat, dar mereu ați fost alături de noi cu, cuvinte frumoase de încurajare pt. a pași în viață și a merge mai departe. Părinte numai la d-voastră a încetat să bată ceasul azi, a hotărât Bunul Dumnezeu să vă ia alături de el. Veți rămâne mereu și mereu în inimile noastre în sufletul nostru și în mintea nostră. Poate că acolo veți găsi o lume mai bună și mai dreaptă. Ne-ați lăsat fără cuvinte și inimi îndurerate. ADIO OM BUN ȘI DRUM LIN!!”

„Cu mare durere in suflet plângem despărțirea și trecerea in lumea vesniciei a celui care ne-a fost duhovnic,prieten, om de o mare noblete a Preotului PAPUC IOAN. Veți rămâne in amintirea noastră ca un adevărat OM care a știut sa răspândească lumina , speranța, mângâiere și iubire,OMUL care ne-a fost alături in toate momentele de grea cumpăna prin care am trecut , dar și cu care am împărtășit multe bucurii ale vieții . De fiecare data ne-ați întâmpinat cu caldura părintească ,însoțită de o răbdare creștinească rar întâlnită,de aceiași atenție uneori severa , dar dreapta dându-ne sfatul cel bun !

Sursa: Observatornews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *