Personalul de la frontierele din județul Botoșani, suplimentat

La nivelul Poliţiei de Frontieră Botoşani au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat, în acest weekend, potrivit unui comunicat transmis de Instituția Prefectului. Potrivit sursei citate, polițiștii de frontieră vor acționea alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţa publică în zona de competenţă, având în vedere apropierea zilei de 1 Mai.

Pentru evitarea aglomerărilor, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, iar la nevoie se vor crea fluxuri suplimentare de control, în funcție de valorile de trafic.

În prezent, prin punctele de frontieră se înregistrează valori de trafic normale pentru această perioadă, fără a se înregistra blocaje sau timpi mari de aşteptare.

În vederea fluidizării traficului reprezentanţii Poliţiei de Frontieră menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

De asemenea, reamintim că participanții la traficul transfrontalier au la dispoziție aplicaţia Trafic On-line, dezvoltată de Poliţia de Frontieră Română, ce poate fi accesată pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro, care prezintă informații despre toate punctele de frontieră. Mai mult, această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Totodată, pentru informații privind punctele de trecere a frontierei, despre călătoria în străinătate sau pentru sesizări privind diferite aspecte din sfera de competență a Poliției de Frontieră cetățenii pot suna la numărul de telefon 021.9590, care funcționează în regim permanent, mai precizeaza sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *