Manifestări în acest weekend, la Botoșani. Jandarmii vor acționa cu efective mărite

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani va acționa cu efective mărite în acest sfârșit de săptămână pentru asigurarea ordinii și siguranței publice la manifestările cu participare numeroasă, misiunile fiind executate în cooperare cu polițiștii și pompierii botoșăneni.

Târgul Expozițional de Ovine și Pielicele Karakul, Bovine și Produse Tradiționale, desfășurat în zilele de sâmbătă și duminică la Stațiunea de Cercetare Popauți, va fi în atenția jandarmilor, care au ca obiectiv principal prevenirea faptelor antisociale de natură penală și contravențională.

Vineri, jandarmii se vor afla la Mănăstirea Zosin, la sărbătorirea Izvorului Tămăduirii, iar sâmbătă vor fi prezenți la Cimitirul Eternitatea, unde este așteptat, ca în fiecare an, un aflux mare de cetățeni la Paștele Blajinilor.

Tot în această perioadă, jandarmii vor fi alături de botoșănenii care vor vizita Târgul Meșterilor Populari, organizat pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, luând măsurile necesare pentru preîntâmpinarea unor eventuale incidente.

De asemenea, echipajele de jandarmi vor monitoriza zonele de agrement, pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Legii nr.54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile stabilite de organizatori și indicațiile forțelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură și să solicite sprijinul forțelor de ordine în mod direct sau prin apel la numărul unic de urgență 112 în cazul producerii unor fapte antisociale, se arată într-un comunicat al Inspecoratului Județean de Jandarmi Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *