Măsuri dispuse la nivelul județului Botoșani în contextul sărbătoririi Zilei de 1 Mai

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani vor fi la datorie și în acest weekend, pentru ca cetățenii să se bucure de timpul liber, în siguranță.

In perioada, 29 aprilie – 1 mai, peste 200 de politiști vor acționa, în medie, zilnic, ​în sistem integrat, împreună cu jandarmii, pentru prevenirea faptelor antisociale, sprijinirea cetățenilor în cazul unor situații de urgență și descurajarea activităților sau comportamentelor care pot tulbura ordinea și liniștea publică, transmite printr-un comunicat Instituția Prefectului Botoșani.

Totodată, polițiști rutieri vor acționa pentru fluidizarea traficului rutier, precum și pentru prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, dirijarea și controlul traficului.

Împreună cu polițiștii rutieri vor acționa, punctual, și  polițiștii din cadrul Biroului de Combaterea a  Criminalității Organizate, în vederea prevenirii și combaterii consumului de substanțe psihoactive.

Precizăm faptul că, în week-endul care a trecut, nu au fost înregistrate incidente deosebite, cu excepția faptelor de tulburare a ordinii și liniștii publice și lovire sau alte violențe, înregistrate în două comune din județ, în urma cărora, față de 10 persoane implicate în comiterea  acestora a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Vă recomandăm să respectați prevederile legale privind  conviețuirea socială, evitând astfel sa fiți implicați în fapte de natura a tulbura ordinea și liniștea publică. Iar dacă sunteți victima vreunei infracțiuni sau aveți cunoștință despre comiterea vreunei astfel de fapte, adresați-vă cu încredere  celui mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 ”, precizeaza sursa citată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *