Polițiștii botoșăneni, învățați cum să conducă autovehiculele de serviciu în regim prioritar și defensiv

Începând cu 2 august 2021, în cadrul Inspectoratului de Poliție Botoșani, a fost înființat Biroul Pregătire Profesională, structură al cărei obiectiv principal îl reprezintă formarea unui corp profesional de polițiști bine pregătiți, care sa facă față provocărilor mediului operativ.

Specialiştii Biroului Pregătire Profesională implementează programe destinate să răspundă nevoilor de pregătire ale poliţiştilor, structurat pe patru domenii de bază: pregătire fizică şi autoapărare, pregătire tactică, pregătire auto şi tragere cu armanentul din dotare, potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani.

În mod deosebit, în ultima perioadă, folosind inclusiv circuite de antrenament special amenajate, au fost desfășurate activități de instruire a polițiștilor pe linia conducerii autovehiculelor de serviciu în regim prioritar și defensiv.

Programul de instruire este menit să asigure dezvoltarea aptitudinilor necesare pentru conducerea și manevrarea autovehicului în condiții de siguranță pe drumurile publice, atât în regim de circulație normal, cât și în regim de circulație prioritar impus de situații deosebite”, precizează IPJ.

Prin intermediul acestei structuri dedicate, activităţile de pregătire, indiferent de spectru, se vor desfășura într-un ritm constant, în scopul dezvoltării permanente și menținerii unui nivel corespunzător de competenţe practice în rândul tuturor poliţiştilor din cadrul IPJ Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *