Aproximativ 100 de tone de deșeuri colectate în cadrul Campaniei Naționale „Curățăm România!, la Botoșani

Campania Națională „Curățăm România!”, care se desfășoară la inițiativa Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”., se apropie de final.

Până în prezent, în județul Botoșani, s-au derulat acțiuni de ecologizare, educație ecologică, conștientizare la care au participat sute de reprezentanți ai instituțiilor publice și ai autorităților locale, iar elevi și profesori din peste 100 de școli din județ s-au implicat activ.

În cadrul acțiunilor de ecologizare au fost colectate aproximativ 100 de tone de deșeuri, amestec și reciclabile, informează printr-un comunicat Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani. Cele mai afectate zone de aruncarea necontrolată a deșeurilor sunt zonele de agrement, parcările situate pe drumurile naționale și județene, malurile cursurilor de apă.

 Mai sunt cateva zile în care putem să participăm la acțiuni de ecologizare. Deși campania s-a adresat, în principal, instituțiilor publice și autorităților locale, mesajul acesteia vizează cetățenii care trebuie să înțeleagă că aruncarea deșeurilor în natură nu este o modalitate potrivită de a scăpa de ele. Sperăm că implicarea în acțiunile campaniei va conduce la o schimbare în viața și comportamentul nostru și vom fi mai responsabili față de mediul înconjurător.„, a declarat directorul executiv al APM Botoșani, dl. Eugen Mateciuc.

Reamintim autorităților locale că, începând cu data de 5 aprilie 2022, se pot înscrie în Programul privind ecologizarea zonelor afectate de deșeuri – Curățăm România, program al Administrației Fondului pentru Mediu. Finanțarea se acordă în cuantum de 100% din valoarea totală eligibilă a proiectului și variază între 3000 lei și 30000 lei în funcție de numărul de locuitori la nivelul UAT solicitante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *