Botoșăneanul Marius Budăi, întrebat dacă poate trăi cu 1.700 lei/lună. Răspunsul ministrului Muncii

Ministrul Muncii, botoșăneanul Marius Budăi, a spus că nu ar putea trăi cu 1.700 de lei, când a fost întrebat de un pensionar cum s-ar descurca și a precizat că același lucru a întrebat și el reprezentanții Comisiei Europene. Ministrul a mai spus că nu pensiile nu pot fi mărite diferențiat.

Ministrul Muncii a fost întrebat de un pensionar, miercuri seara, la Antena 3, dacă ar putea trăi cu 1.700 de lei pe lună, iar răspunsul lui Marius Budăi a fost unul ferm.

Nu! Este aceeași întrebare pe care eu am adresat-o în deschiderea discuțiilor cu Comisia Europeană și OECD atunci când am justificat de ce strig de nebun. Spuneau unii că 9,4 nu este suficient. Am întrebat tranșant, direct, ferm, fără niciun fel de ezitare: pensia minimă este 200 de euro, salariul minim este 300 de euro. Dragii mei comisari, dragii noștri europeni, ați putea trăi cu 200 sau 300 de euro pe lună? Au pus capul jos și au recunoscut că nu ar putea trăi cu acești bani”, a răspuns Marius Budăi.

O femeie pensionar l-a întrebat pe Budăi dacă nu ar putea majora pensiile mici, iar ministrul a răspuns că acest lucru ar fi neconstituțional.

„Este neconstituțional și nelegal să mărim pensiile diferențiat pentru că am încălca principiul contributivității. Dar pentru pensia minimă, am majorat-o cu 25% de la 1 ianuarie. Pentru pensiile mici avem aceste măsuri care se vor aplica până la sfârșitul de an, din două în două luni, vor intra în vigoare din iunie, se vor face imediat cum există posibilitatea, plățile, nu va exista să nu se plătească și să fie prinsă și luna iunie, indiferent când se va face plata. Suntem în perioada de discuții cu Comisia Europeană, ne închidem pe majoritatea discuțiilor, deci nu există probleme aici”, a mai spus Budăi, citează Mediafax.

Sursa: dcbusiness.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *