Războiul arab creşte producţia la fabricile de confecţii din Botoşani

muncitor in fabrica de confectiiTensiunile din nordul Africii au şi efecte pozitive, cel puţin pentru industria textilă din Botoşani. Fabricile de confecţii au înregistrat, în ultimele săptămâni, o creştere a comenzilor, pe fondul retragerii firmelor occidentale de pe pieţele din Tunisia sau Maroc.

Una dintre fabricile fericit afectate de scandalul mondial este Rapsodia Conf, care a fost contactată de numeroşi oameni de afaceri europeni, în vederea dezvoltării unor producţii. Directorul general al companiei, Mihai Tincu (foto), susţine că firmele de confecţii nu au mai avut în ultimii 15 ani o astfel de şansă.

În anii ’95- ’96, firmele din Cehia şi Polonia se apropiau de comunitatea europeană, din punct de vedere al preţurilor, iar investitorii au năvălit atunci în România. Aceeaşi şansă o avem acum, după 15 ani, din nou. În Magreb preţurile erau mici mici decât ale noastre, dar a venit scandalul ăsta politic„, a afirmat Tincu.

Deşi este de acord cu conjunctura favorabilă, Tincu atrage atenţia că România se confruntă cu o lipsă a forţei de muncă, dar şi cu o instabilitate a mediului economic.

Mihai Tincu susţine, de asemenea, că favorabilă industriei textile româneşti este şi scumpirea pieţei din China. El spune că în ultimul an preţurile la manoperă au crescut în 2010 cu 50%, iar industriaşii europeni au început să se retragă de acolo.

One thought on “Războiul arab creşte producţia la fabricile de confecţii din Botoşani

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Vrajala!Asta ce-si mai da cu parerea!A furat Confectia si a facut avere ilicita…specialistu lu peste…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *