Doi soți obligau tinere să se prostitueze în apartamente și hoteluri din Botoșani. Cum au fost pedepsiți

Doi soţi au fost condamnaţi ieri definitiv pentru trafic de minori şi proxenetism. Deşi faptele pentru care au fost judecaţi sunt aceleaşi, bărbatul a primit o sentinţă mai aspră, ca recidivist, scrie Ziarul de Iasi. Ionuţ şi Roxana Lupu fuseseră trimişi în judecată în primăvara anului trecut, fiind acuzaţi că au obligat două tinere să practice prostituţia, în perioada 2019-2021. Una dintre fete era minoră, având doar 16 ani. Pentru a le recruta, cei doi soţi profitaseră de situaţia familială dificilă a victimelor, de lipsa surselor de venit şi a posibilităţilor de a se întreţine. Fetele au fost obligate să se prostitueze în hoteluri sau apartamente din Iaşi, Cluj-Napoca, Arad sau Botoşani. Banii obţinuţi de fete erau preluaţi în totalitate de cei doi proxeneţi, procurorii apreciind suma totală obţinută de aceştia la o valoare de 130-210.000 lei. Pentru a „optimiza” activitatea fetelor, soţii Lupu le băteau şi înjoseau, reglementându-le totodată strict timpul de lucru.

De altfel, Ionuţ şi Roxana Lupu aveau experienţă în domeniu. În septembrie 2018, cei doi mai racolaseră o fată, majoră, determinând-o să practice prostituţia în Iaşi, urmând ca ulterior să fie transferată în acelaşi scop în Anglia. Pentru a o convinge, cei doi exercitau presiuni psihice asupra victimei şi o drogau. În perioada iulie-august 2018, soţii Lupu mai exploataseră sexual o fată, minoră. Pentru recrutarea clienţilor erau folosite mai multe conturi făcute pe internet în numele fetelor şi mai multe numere de telefon. Fusese organizat un fel de „dispecerat”, astfel încât numărul clienţilor să fie cât mai mare.

Roxana Lupu a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni de închisoare, iar soţul ei, la 5 ani şi 6 luni de detenţie. Sentinţa pronunţată de Tribunal în noiembrie anul trecut a fost atacată de cei doi în faţa Curţii de Apel. Magistraţii acestei instanţe s-au pronunţat ieri. Judecătorii nu au găsit niciun motiv pentru a reduce pedepsele stabilite de Tribunal, apreciind că instanţa inferioară dozase corect pedepsele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *