FOTO & VIDEO Astăzi a început, la Botoșani, Olimpiada Națională de Religie. Aproape o sută de elevi participă

Aproape o sută de elevi participă, în perioada 26 – 30 aprilie 2022, la Botoșani, la etapa națională a Olimpiadei de Religie Ortodoxă pentru Seminarii și Licee Teologice Ortodoxe. Evenimentul este organizat de Ministerul Educației Naționale, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și a Înalpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan.

Deschiderea a avut loc a treia zi de Paști, 26 aprilie 2022, începând cu ora 17:00, la Biserica „Vovidenia” din Botoșani. Competiția a debutat cu slujba de „Te Deum”, oficiată de Preasfințitul Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

Participă elevi de seminar și licee teologice, din clasele IX-XII, care au concurat pe patru discipline: Dogmatică Ortodoxă, Istoria Bisericii Ortodoxe Române, Studiul biblic al Vechiului Testament și al Noului Testament.

Din Comisia centrală fac parte cadre didactice, directori ai acestor unități, inspectori școlari, profesori universitari, inspectori generali din Ministerul Educației, precum și consilieri ai Ministerului Educației. Lucrările participanților vor fi corectate de către o comisie aprobată de Ministerul Educaţiei. Olimpiada este susținută de către Arhiepiscopia Iașilor, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în parteneriat cu Protopopiatul Botoșani, Protopopiatul Săveni, Parohia „Vovidenia”, Primăria Botoșani, Consiliul Județean Botoșani și alte persoane apropiate vieții religioase botoșănene. Totodată, în cadrul programului sunt cuprinse vizite culturale pentru cunoașterea municipiului și a zonei Botoșaniului, precum și pelerinaje la mănăstirile din județ. Rezultatele vor fi anunțate vineri, iar premierea va avea loc sâmbătă.

One thought on “FOTO & VIDEO Astăzi a început, la Botoșani, Olimpiada Națională de Religie. Aproape o sută de elevi participă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *