Reacție vehementă a unei femei de afaceri din Botoșani despre războiul din Ucraina. „Mi se ridică părul pe ceafă când văd ca unii dau cu bățul prin gard să întărâte javra”

O femeie de afaceri din Botoșani a avut o reacție vehementă, pe rețelele de socializare, despre războiul din Ucraina. Mihaela Stoiciuc Vasilică critică autoritățile din România care fac afirmații părtinitoare cu privire la acest conflict și care s-ar putea întoarce împotriva țării noastre.

Fără nicio altă discuție: trăiesc la câțiva km de granița cu Moldova și cu Ucraina. Un loc fierbinte. Și vă garantez că nu ne dorim niciun conflict, absolut indiferent de cine are dreptate și de cine nu are dreptate. Mi se ridică părul pe ceafă când văd ca unii dau cu bățul prin gard să întărâte javra. E comod din SUA să alimentezi cu arme, e comod din Rusia să dai cu rachete, e comod chiar și din București să declari public sprijinul uneia dintre părți. Noi, oamenii de rând, nu dorim conflict. Nu ne interesează interesele ascunse ale celor direct implicați, după cum NU ne interesează nici interesele ascunse ale “galeriilor””, spune femeia.

Potrivit acesteia, populație reprezintă „carne de tun”, iar implicarea mai multor țări în acest conflict nu este o soluție pentru oamenii de rând.

„Suntem carne de tun și atât – istoria ne-a confirmat-o de nenumărate ori. Eu acum trăiesc intr-un asemenea loc încât, dacă se mai împarte încă o dată Europa cu creionul și tremură puțin mâna “zeilor”… am încurcat-o! Vrem pace! Peste tot! Implicarea mai multor țări in acest conflict NU este o soluție pentru noi, oamenii de rând! Nu vrem să plătim cu viața sau cu agoniseala de o viață orgoliile unor demenți!”, spune Stoiciuc Vasilică.

Ziua 63 de război

Ucraina acuză Rusia că vrea să deschidă un nou front în Transnistria. Mulți civili fug din Herson, oraș situat în sudul Ucrainei, înaintea a ceea ce liderii ucraineni au numit un referendum fictiv organizat de Rusia. Herson și zonele înconjurătoare au fost primele care au fost cucerite de avansarea forțelor rusești la începutul războiului, iar Rusia plănuiește acum să organizeze un vot în regiune pentru a încerca să arate sprijinul popular pentru crearea unei noi entități numite Republica Populară Herson, informează CNN.

În estul Ucrainei, Rusia continuă eforturile de a înconjura forțele ucrainene. Lupte grele continuă în Donețk și Lugansk, iar atacurile cu rachete rusești au avariat o școală, un spital și alte infrastructuri civile, în cursul zilei de marți, potrivit oficialilor din Donețk.

Oficialii ucraineni susțin că o serie de atacuri inexplicabile în și în jurul Moldovei vecine sugerează că Rusia ar putea încerca să deschidă un nou front în războiul de două luni. În Transnistria, un teritoriu separatist din Moldova care nu este recunoscut la nivel internațional, a avut loc un atac cu rachete luni și explozii inexplicabile marți, ceea ce l-a determinat pe președintele moldovean să convoace o reuniune de urgență a Consiliului de securitate al țării.

Germania a fost de acord să livreze tancuri Ucrainei, fiind pentru prima dată când a furnizat acest tip de armament greu în timpul războiului. Între timp, Departamentul american al Apărării a înființat un centru de control în Germania pentru a coordona transporturile și a „eficientiza livrarea” asistenței militare către Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *